PUBLICATIE

Magazine Ontwerpkracht

Een digitaal magazine van innovatieprogramma Agenda Stad (www.agendastad.nl) dat volledig in het teken staat van: Ontwerpkracht.

In negen artikelen lees je hoe verschillende professionals ontwerpkracht inzetten en tot welke resultaten dat leidde. Linda Meijer-Wassenaar en Marjorie Bakker vertellen hoe de Design Audit Studio van de Algemene Rekenkamer de Rijksoverheid helpt om kennis effectief in te zetten. Marjoke Verschelling van de Health Hub Utrecht legt uit waarom ontwerpkracht onmisbaar is om tot een meer samenhangende en innovatieve aanpak van complexe gezondheidsvraagstukken te komen. Ontwerpdenkers van het eerste uur, zoals Jetske van Oosten, Gido ten Dolle en onze eigen Chief Exploration Officer Suzanne Potjer delen hun visie en Rijksbouwmeester Francesco Veenstra benadrukt het belang om verder vooruit te kijken en de rol die ontwerpkracht daarin kan spelen.

Dit is ook interessant

PUBLICATIES
Advies Acceleratie Maatschappelijk Verdienvermogen

Lees hier het advies voor een aanpak om bedrijven, die een oplossing bieden voor urgente maatschappelijke opgave, sneller in staat te stellen om hun innovaties op te schalen naar de markt.

PUBLICATIES
De Transformatieve Overheid

Rik Braams onderzoekt de rol van de overheid bij grote transities. Een belangrijke stakeholder bij het realiseren en opschalen van innovaties. In zijn toegankelijke tijdschrift krijg je een uniek inkijkje in de dilemma’s van een ambtenaar.

PUBLICATIES
Magazine Ontwerpkracht

Een digitaal magazine van innovatieprogramma Agenda Stad (www.agendastad.nl) dat volledig in het teken staat van: Ontwerpkracht.

PUBLICATIES
PIT Magazine - Maatschappelijk Verdienvermogen

Dit magazine uitgebracht door Regieorgaan SIA laat goed zien welke rol hogescholen hebben bij de realisatie van meer maatschappelijk verdienvermogen.

PUBLICATIES
Versnellen en opschalen van Maatschappelijk Verdienvermogen

Regionale innovatie-ecosystemen in heel Nederland zijn benaderd met de vragen: wat zijn succesfactoren en knelpunten voor maatschappelijk verdienvermogen?

PUBLICATIES
Maatschappelijk Verdienvermogen: zo doe je dat!

Centraal in deze reader staat de ‘hoe’. Welke methodieken, zijn op dit moment praktisch bruikbaar?